Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma Yumurtacılar A.Ş. Başkanı Ayhan: Çiftlik tavuğu, köy tavuğundan çok daha sağlıklı”

Bandırma Yumurtacılar A.Ş. Başkanı Ayhan:  Çiftlik tavuğu, köy tavuğundan çok daha sağlıklı”

Bandırma Yumurtacılar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi Mustafa Ayhan, Çiftlik tavuğu, köy tavuğundan çok daha sağlıklıdır” dedi.

Bandırma Yumurtacılar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi Mustafa Ayhan, “Çiftlik tavuğu, köy tavuğundan çok daha sağlıklıdır” dedi. Çiftlik tavuklarının yetişmesi sırasında havasına, suyuna ve yemine çok dikkat edip, kontrol altında tutulduğunu vurgulayan Ayhan, “Köy tavuklarında bunu göremezsiniz. Bu tavuklar, gübre dahil her şeyi yerler” diye konuştu. Türkiye’de, kişi başına düşen yumurta tüketiminin 160-170 arasında bulunurken, bu sayının Avrupa ülkelerinde 200-250’yi bulduğuna dikkati çeken Ayhan, şunları söyledi:
“Ülkemizde 9 milyon dolayında yumurtlayan tavuk var. Yine ülke genelinde haftada 250-300 tır yumurta ihracatımız var. Bölgemizden ise haftada 2 milyon adet yumurta ihracatımız bulunuyor. 40 ortaklı şirketimiz aracılığıyla başta Irak olmak üzere Suriye ve Türkî Cumhuriyetlere ihracat yapıyoruz. Bölgemizde, günde 3 milyon adet yumurta üretimi gerçekleşiyor. Bölgemizden ihracatı yeterli bulmuyoruz. İhracatımızı daha da artırmak amacıyla çalışmalar yapacağız.”
Ayhan, sektörde planlama bulunmadığından, ülkemizdeki 81 ilde de yumurta üretimi fazlalığı olduğuna işaret ederken, “15 yıldır yumurta üreticiliği yapıyorum. Yumurta sektörünün geleceğini pek parlak görmüyorum. Ancak yine de son bir yıldaki kazancımızla, önümüzdeki 10 yılda elde edeceğimiz kazanca ulaştık” diye konuştu.
Bandırma Yumurtacılar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayhan, Edincik’e, tavukhanelerin atıklarını kullanarak, elektrik ve gübre üretimi sağlayan biyogaz tesisinin kurulmasını yararlı bulduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false